Ce se poate vizita in Londra?

camere foto

Anul acesta mi-am propus sa vad neaparat Imperial Museum of War si sa vizitez pe indelete National Gallery. Anul trecut am fost pe la British Museum, Tate Modern, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul Tehnicii. Plus alte cateva muzee mai mici.

Pentru ca, totusi, sunt limitat de timp si de niste fonduri, am nevoie de cateva sugestii. Ce se mai poate vizita, de preferinta gratuit sau cu intrare modica, in Londra?

 
 

 
Scris de Razvan Bibire, Miercuri, 6 Iulie 2011 la ora 9:38 am.

Tags:

 
 

Comentarii: 11

Comenteaza pe blog »

 
 • hehe…
  revin cu amanunte…

   
   
   
 • Alexandru

  Sauna :))

   
   
   
 • Razvan Bibire

  Alex: detalii!

   
   
   
 • Salut,

  British Museum neaparat…e gratis,si e usor de ajuns de oriunde,ca e in centru
  Muzeul de stiintele naturii e super,si sint vreo 4-5 muzee in acelasi loc,intrarea gratuita

  La Modern Tate n-ai ce cauta,am fost saptamina trecuta si am vazut numai penibilitati…intrarea gratuita,e pe malul Tamisei,vis-a-vis de St.Paul Cathedral.daca ajungi acolo,mai bine te duci La Southwark Cathedral,cea mai veche catedrala gotica din Europa…intrarea gratis,si ai ocazia sa vezi si sa pozezi niste morminte unicat (in interior,desigur)
  peste tot pe unde calci in catedrala,calci peste morminte…asta asa ca sa stii…

  Merita toti banii sa te duci la Turnul Londrei…dureaza o zi intreaga,super aglomerat,ia-ti mincare si apa de acasa,ca sa nu dai 5 lire pe un bidonas de 750ml…costa vreo 15 lire intrarea ,dar merita toti banii.
  sa nu uit,acolo sint tinute bijuteriile reginei…ca sa le vezi stai 2 ore la coada lejer,dar se merita.in curtea palatului (imensa) sint “personaje medievale”,imbracate in tinute medievale,si care dau impresia de castel medieval locuit.si ca sa nu uit,ai sa vezi si locul de decapitare folosit sute de ani(sub forma unei mese de sticla),iar toti cei decapitati acolo au fost ingropati in biserica de alaturi….ca la Southwark,in acea biserica ai sa calci NUMAI pe morminte…

  Apoi,de nepierdut este Hampton Court…15 lire intrarea,ia-ti o zi intreaga pentru vizita…n-ai vazut asa gradini de flori in viata ta….plus fresce,arme,camere de locuit pastrate autentic,etc.

  Apoi,de nepierdut este Gradina Botanica..aici am atitea de spus,ca mi-ar trebui o zi intreaga…daca te duci acum,nu o sa fie cine stie ce multitudine de flori ,dar poti intra in serele tropicale si sa faci poze la sectiunea cu fluturi…n-ai vazut asa ceva in viata ta….fluturi mari cit palma vin si se aseaza pe tine,niste culori incredibile,apoi,tot pe acolo e o sera cu un palmier imens,unicat in Europa,si faza cea mai tare e ca
  poti merge prin coronamentul lui,urcind pe niste scari…super cald inauntru,atmosfera tropicala,ai grija la lentilele de la aparat dupa ce ajungi acasa,sa le lasi pe pervazul geamului in bataia soarelui, pt. ca ultravioletele sa omoare fungii care sigur ti-au intrat in lentile in timp ce faceai poze….umiditate de mori sufocat,dar experienta e unica….
  am impresia ca am pus niste poze la mine pe site pe tema asta,eu am fost acolo de 2 ori,primavara este incredibil,explozie de culori ce n-ai vazut niciodata….fiecare colt de gradina este organizat tematic:gradina japoneza,mediteraneeana,desert,etc.
  De vazut neaparat !
  tot asa,ia-ti mincare si apa,multe baterii si carduri de rezerva,pt. ca ai sa faci mii de poze….
  Nu mai am timp acum sa-ti spun mai multe,dar poate mai revin….
  Cu bine…

   
   
   
 • eliza

  TEA-TRE-LEEEE!!!

   
   
   
 • Razvan Bibire

  Teatrele-s scumpeeeeee. Si-n plus trebuie rezervare din timp.

   
   
   
 • St Paul’s Cathedral, ultimul turn. Neaparat! :)

   
   
   
 • Vezi ce mai face tanti Elisabeta, ca nu-mi mai raspunde la telefon.

   
   
   
 • suzy

  Sugestie
  Pentru ca biletele de intrare in principalele atractii turistice sunt in general scumpe, eu te sfatuiesc sa optezi pentru un pachet complet . De exemplu THE BIG TICKET! LONDON AQUARIUM + LONDON DUNGEON + EDF ENERGY LONDON EYE + MADAME TUSSAUDS. Intri pe site-ul oficial al unuia dintre aceste puncte si vei gasi acolo oferta. De exemplu, pentru acest pachet platesti 57.60 lire sterline. Putin! Eu am platit anul trecut doar pentru Madame Tussauds 35 de lire. Cel putin o data in viata trebuie sa vezi si aceste locuri. Asa ca…”go for it”. Mai exista si alte variante. Trebuie doar sa te decizi ce vrei sa vizitezi. London Sea Life Aquarium este super si trebuie sa vezi neaparat Turnul Londrei.

   
   
   
 • ovi

  R.A.F. MUSEUM INTERESANT (ROYAL ARMY FORCE) CU AVIOANE NOI SI VECHI SIMULATOARE ETC E GRATIS CHIAR MERITA

   
   
   
 • Alexandru

  Scuze Razvan nu eram prin zona… cum nu stii ce-i aia sauna in Londra??? Intreaba orice londonez respectabil si vei afla !! ;)

   
   
   
 • Comenteaza pe blog
   
  Your gravatar
  Numele
   
   
   

   
   
RSS FEED - RSS Comentarii
 
accident alegeri bacalaureat Bacau Bucatarie concurs Contrasens copii criza economie foto fotografii ID Fest idiocracy inundatii istorie motociclisti Onesti opinie opinii parada parc parcare Personale ploaie politica politie Poze poze presa PSD Republica Marlaneasca Romania Rosia Montana RTH Rusia Simply Surprising spital teatru Trecutul imperfect Ucraina Video Web world Ziaristii lu' peste