Autogara Bacau elimina abonamentele

camere foto

De la 1 mai, forma care opereaza Autogara Bacau a decis sa nu mai dea abonamente pe zece trasee, lucru ce inseamna ca navetistii – profesori si medici, in general – vor trebui sa plateasca pretul intreg al biletelor. Firma motiveaza acest lucru prin faptul ca drumurile ar fi proaste si autobuzele au nevoie de reparatii mai des.

Pentru navetisti aceasta decizie inseamna cel putin dublarea costurilor, un abonament de 200 de lei insemnand, de exemplu, bilete in valaore de circa 400 de lei. 400 de lei reprezinta circa jumatate din leafa unui profesor, suma cu care va ramane in mana un cadru didactic dupa plata trabsportului fiind sensibil mai mica decat ajutorul de somaj.

In aceste conditii, este de asteptat ca o parte din cadrele didactice sa renunte la catedre. Asta in cazul in care nu vor ajunge la concluzia ca ar fi mai rentabil sa dea un bacsis soferului de pe autobuz decat sa-si ia bilet.

Sau, este posibil sa vedem un anume candidat specializat in “rezolvari” de situatii venind pe calul alb si negociind cu firma sa reintroduca abonamentele…

 
 

 
Scris de Razvan Bibire, Joi, 3 Mai 2012 la ora 9:37 pm.

Tags:

 
 

Comentarii: 3

Comenteaza pe blog »

 
 • adrian

  Solutii se gasesc, pe majoritatea traseelor sunt si microbuze unde se poate face in continuare abonamente. O alta alternativa ar fi ocazia dar aici e mai riscant :D

   
   
   
 • Marius

  SUNT CONSTERNAT. Practic autogara bacau face o crima. Toata iarna a fost ger in autobuze acum nu mai dau abonamente. ESTE O BATAIE DE JOC LA ADRESA NOASTRA.

  SA VEDEM CE VOR FACE PRIMARII CAND LI SE VOR INCHIDE SCOLILE din cauza ca profesorii nu isi mai permit plata navetei, sau cand le va pleca din sat medicul de familei. SA VEZI ATUNCI REVOLUTIE!

   
   
   
 • elena

  Noi, cadrele didactice,am pierdut si ce ne-a mai ramas netaiat din drepturi! Dreptul de a beneficia de un abonament , care inseamna o reducere de pret tocmai pentru ca permanent se circula cu autobuzul, a existat de la Gh. Gh. Dej incoace , poate mai demult!Eu am abonament de cand am fost repartizata in invatamant dar acum ,nu numai ca am ramas fara abonament ci am ramas si fara autobuz, CA NU E RENTABIL PENTRU PATRONI ! Aici s-a ajuns sa nu conteze omul ci banul! Decontarea abonamentelor la scoala noastra nu s-a facut din luna MAI 2011! Sa tot traiesti in aceste conditii!
  DOMNILOR RESPONSABILI CU VIATA RONANILOR AVETI NEVOIE DE VOTURILE NOASTRE? Va doresc sa traiti si dv cu salariul injumatatit 2 ani de zile , fara abonamente pe autobuz,si alte drepturi taiate!

   
   
   
 • Comenteaza pe blog
   
  Your gravatar
  Numele
   
   
   

   
   
RSS FEED - RSS Comentarii
 
accident alegeri bacalaureat Bacau Bucatarie concurs Contrasens copii criza economie foto fotografii ID Fest idiocracy inundatii istorie motociclisti Onesti opinie opinii parada parc parcare Personale ploaie politica politie Poze poze presa PSD Republica Marlaneasca Romania Rosia Montana RTH Rusia Simply Surprising spital teatru Trecutul imperfect Ucraina Video Web world Ziaristii lu' peste