Autogara Bacau elimina abonamentele

De la 1 mai, forma care opereaza Autogara Bacau a decis sa nu mai dea abonamente pe zece trasee, lucru ce inseamna ca navetistii – profesori si medici, in general – vor trebui sa plateasca pretul intreg al biletelor. Firma motiveaza acest lucru prin faptul ca drumurile ar fi proaste si autobuzele au nevoie de reparatii mai des.

Pentru navetisti aceasta decizie inseamna cel putin dublarea costurilor, un abonament de 200 de lei insemnand, de exemplu, bilete in valaore de circa 400 de lei. 400 de lei reprezinta circa jumatate din leafa unui profesor, suma cu care va ramane in mana un cadru didactic dupa plata trabsportului fiind sensibil mai mica decat ajutorul de somaj.

In aceste conditii, este de asteptat ca o parte din cadrele didactice sa renunte la catedre. Asta in cazul in care nu vor ajunge la concluzia ca ar fi mai rentabil sa dea un bacsis soferului de pe autobuz decat sa-si ia bilet.

Sau, este posibil sa vedem un anume candidat specializat in “rezolvari” de situatii venind pe calul alb si negociind cu firma sa reintroduca abonamentele…

3 Comments

  1. adrian Mai 3, 2012
  2. Marius Mai 3, 2012
  3. elena Mai 4, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *