Carrefour ma considera infractor

Daca-ti place ce scriu, poti face o donatie

Azi am vrut sa intru in magazinul Carrefour de pe strada Mioritei din Bacau. N-am putut pentru ca un angajat al magazinului a considerat ca sunt un potential infractor care ar putea fura din supermarket si nu mi-a permis sa intru.

Suna ciudat? Nu, in Romania e ceva obisnuit.

Da, nu mi-au dat voie sa intru in magazin pentru ca aveam rucsacul foto in spate. Un domn tinerel m-a oprit la intrare si mi-a spus ca nu am voie cu rucsacul in magazin. Ok, desi nu scria nicaieri acest aspect, am decis sa-l cred pe cuvant. Tinerelul cu un ecuson pe piept mi-a zis sa las rucsacul intr-un dulapior, langa intrare.

Am intrebat daca pot incuia boxa din dulapior dupa ce las rucsacul. Mi-a raspuns ca nu.

I-am spus ca nu pot lasa, in aceste conditii, rucsacul pe un raft neasigurat. Raspunsul a fost apoteotic: “Dar pentru ce credeti ca sunt aici?”

I-am spus ca nu stiu pentru ce este pus.

Pentru ca nu s-a recomandat a fi paznic la dulapul cu bagaje. Nu stiu nici daca e angajat Carrefour sau al vreunei alte societati. Nu stiu nimic despre el si sunt absolut sigur ca, din punct de vedere legal, nu are nici o responsabilitate legata de bagajele cumparatorilor. Apoi, nu am nici o garantie ca poate memora fetele tuturor cumparatorilor si ca nu va permite altui client sa ia bagajul meu.

Adica, pe romaneste, daca mi se fura rucsacul, tinerelul respectiv nu avea nici o responsabilitate legala. Mai mult, e posibil, ca prin vreun act intern, nici magazinul sa nu aiba o responsabilitate.

Asa ca persoana de la usa magaznilului nu m-a lasat sa intru.

Cum am mai spus-o de atatea ori, nu-mi place sa fiu considerat apriori un infractor. Si, pentru asta, nu voi mai intra in Carrefour, mai ales ca ofera de magazine este extrem de generoasa in zona.

Nu-mi place acest gen de tratament si nu sunt eu vinovat ca se fura din magazine. Daca au o problema cu hotii, sa-si angajeze personal suplimentar, sa-si puna camere video sau sa asigure o securitate decenta a bagajelor, daca tot au impresia ca as putea sa bag vreun produs intr-un rucsac inchis pe care il tineam in spate.

Am fost in nenumarate magazine, supermarketuri sau hipermarketuri din Europa. Nicaieri nu doar ca nu mi s-a conditionat intrarea de lasatul gentilor sau rucsacilor la intrare, dar nici macar nu mi s-a cerut vreodata sa deschid bagajul ca sa ma controleze la iesirea din magazin.

 
 

 
Scris de Razvan Bibire, Sambata, 8 Decembrie 2012 la ora 12:32 pm.

Tags:

 
 

Comentarii: 12

Comenteaza pe blog »

 
 • Asa fac toti…de la mai toate magazinele. In perioada asta sunt paranoia…pacat de ei si de sefii lor…ca iti dai seama ca nu o fac chiar de capul lor.

   
   
   
 • Ciprian

  Si eu care credeam ca are ceva cu mine si nu ii place de fata mea. Lucrez in zona si pe la pranz trec prin Carrefour si de aceeasi atitudine plina de exces de zel am avut si eu parte, doar ca eu aveam un rucsac de laptop. Cu acelasi rucsac in spate nu am avut probleme in Bila de langa Arena Mall.

   
   
   
 • elena

  Cred ca de la barba ti se trage!

   
   
   
 • Foxtrot

  Ai perfecta dreptate, nu ca eu as fi cel care imparte dreptatea, insa argumentele tale sunt absolut logice. Ar trebui sa punem problema si altfel… acest comportament al garzilor, ca nu le poti spune altcumva, este generat de furturile din magazin. Care furturi sunt comise stim bine de catre cine. De care grup etnic. Iar daca adancim un pic problema, ajungem la intrebarea daca nu cumva cei prinsi asupra faptului ajung la puscarie. Sau daca ajung, cum sunt reeducati, Sau de ce ajung sa fure, pentru ca exista destui tigani care au evoluat dincolo de naravurile lor etnice si traiesc perfect normal. Eu as aminti si faptul ca exista nenumarate ONG-uri care primesc milioane de euro de la UE tocmai ca sa ii educe si integreze pe tigani, insa nu fac nimic in sensul acesta, ci doar urla aiurea ca vai, tiganii sunt discriminati.
  Tu esti doar o victima colaterala, la a saptea spita. Inaintea ta, atlii sunt vinovatii, si cata vreme vinovatii nu sunt responsabilizati, o sa suferim si noi ca tine. Si o sa sufere si actionarii acestor lanturi de magazine care pierd clienti atunci cand aplica asemenea masuri exagerate.

   
   
   
 • Radu

  Egal ca si cum ai fi lasat rezemat bagajul la intrare!

   
   
   
 • Laura

  Asa am patit si eu tot la Carrefour cand era la Tic-Tac. Tocmai luasem salariul si il avem si pe cel am unui coleg. Aveam un rucsacel micut pe urmar. Paznicul mai avea un pic si ma lua la bataie. In acel moment am refuzat sa intru in magazin si nici nu am mai facut-o de atunci. Oricum nu e o pierdere d.p.d.v al ofertelor.
  Razvan, te inteleg perfect. Nici mie nu mi-a placut sentimentul. Sa fiu considerata hoata desi nu facusem nimic.

   
   
   
 • Carrefour e ala care s-a mutat din Cornisa? Daca da, tot cu 500 ron+bonuri de masa le platesc pe angajate?

   
   
   
 • vanatorul

  In Danemarca am vazut oameni care mergeau la cumparaturi cu rucsacul in spate, ba chiar puneau produsele direct in el si cand ajungeau la casa scoteau produsele pe banda pentru a fi scanate, plateau si plecau.
  Din pacate ai mai bifat un loc unde nu ai acces in Bacau. Pacat!

   
   
   
 • dd

  Da! Esti o victima a sistemului capitalist birocrat! Voteaza Dan Diaconescu pentru a avea pula mai mare si burta mai mica!

   
   
   
 • Nicola torino

  salutare…în Torino de exemplu,când intri laCarrefour,la intrare este o persoană care dacă tu ai un bagaj mai mare decât rucsacul, ,,bagajul de mână,, să zicem ți-l sigilează cu acel nailon pe deasupra , și nu-ți interzice intrarea în magazin…dar la noi,cum suntem în general ,,furăcioși,, se mai întâmplă și asfel de cazuri….La noi multe lucruri nu sunt respectate,chiar dacă suntem o țară Europeană și avem drepturi….

   
   
   
 • daniel

  De ce nu faci o reclamatie la sediul central de la Carrefour? este linia verde unde poti suna si poti spune problema !

   
   
   
 • ursaqe

  La Kaufland.
  Ei: M-au oprit la intrare!
  Eu: Am sunat la OPC!
  Ei: M-au oprit la iesire si mi-au pus mana pe geanta!
  Eu: Am sunat la 112!
  Ei: Au cedat!
  Eu: Am plecat linistit!
  Simplu!

   
   
   
 • Comenteaza pe blog
   
  Your gravatar
  Numele
   
   
   

   
   
RSS FEED - RSS Comentarii
 
accident alegeri bacalaureat Bacau Bucatarie caini concurs Contrasens copii criza economie foto fotografii ID Fest idiocracy inundatii jandarmi motociclisti Onesti opinie opinii parada parc parcare Personale ploaie politica politie pompieri Poze poze presa PSD Republica Marlaneasca Romania Rosia Montana RTH Rusia Simply Surprising spital teatru Trecutul imperfect Video Web Ziaristii lu' peste