Carrefour ma considera infractor

Azi am vrut sa intru in magazinul Carrefour de pe strada Mioritei din Bacau. N-am putut pentru ca un angajat al magazinului a considerat ca sunt un potential infractor care ar putea fura din supermarket si nu mi-a permis sa intru.

Suna ciudat? Nu, in Romania e ceva obisnuit.

Da, nu mi-au dat voie sa intru in magazin pentru ca aveam rucsacul foto in spate. Un domn tinerel m-a oprit la intrare si mi-a spus ca nu am voie cu rucsacul in magazin. Ok, desi nu scria nicaieri acest aspect, am decis sa-l cred pe cuvant. Tinerelul cu un ecuson pe piept mi-a zis sa las rucsacul intr-un dulapior, langa intrare.

Am intrebat daca pot incuia boxa din dulapior dupa ce las rucsacul. Mi-a raspuns ca nu.

I-am spus ca nu pot lasa, in aceste conditii, rucsacul pe un raft neasigurat. Raspunsul a fost apoteotic: “Dar pentru ce credeti ca sunt aici?”

I-am spus ca nu stiu pentru ce este pus.

Pentru ca nu s-a recomandat a fi paznic la dulapul cu bagaje. Nu stiu nici daca e angajat Carrefour sau al vreunei alte societati. Nu stiu nimic despre el si sunt absolut sigur ca, din punct de vedere legal, nu are nici o responsabilitate legata de bagajele cumparatorilor. Apoi, nu am nici o garantie ca poate memora fetele tuturor cumparatorilor si ca nu va permite altui client sa ia bagajul meu.

Adica, pe romaneste, daca mi se fura rucsacul, tinerelul respectiv nu avea nici o responsabilitate legala. Mai mult, e posibil, ca prin vreun act intern, nici magazinul sa nu aiba o responsabilitate.

Asa ca persoana de la usa magaznilului nu m-a lasat sa intru.

Cum am mai spus-o de atatea ori, nu-mi place sa fiu considerat apriori un infractor. Si, pentru asta, nu voi mai intra in Carrefour, mai ales ca ofera de magazine este extrem de generoasa in zona.

Nu-mi place acest gen de tratament si nu sunt eu vinovat ca se fura din magazine. Daca au o problema cu hotii, sa-si angajeze personal suplimentar, sa-si puna camere video sau sa asigure o securitate decenta a bagajelor, daca tot au impresia ca as putea sa bag vreun produs intr-un rucsac inchis pe care il tineam in spate.

Am fost in nenumarate magazine, supermarketuri sau hipermarketuri din Europa. Nicaieri nu doar ca nu mi s-a conditionat intrarea de lasatul gentilor sau rucsacilor la intrare, dar nici macar nu mi s-a cerut vreodata sa deschid bagajul ca sa ma controleze la iesirea din magazin.

13 Comments

 1. Dan Bitire Dec 8, 2012
 2. Ciprian Dec 8, 2012
 3. elena Dec 8, 2012
 4. Foxtrot Dec 8, 2012
 5. Radu Dec 8, 2012
 6. Laura Dec 8, 2012
 7. emigrant-cy Dec 8, 2012
 8. vanatorul Dec 8, 2012
 9. dd Dec 8, 2012
 10. Nicola torino Dec 9, 2012
 11. daniel Dec 9, 2012
 12. ursaqe Dec 9, 2012
 13. Petru CAZACU Feb 14, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *