Cand violenta este tolerata si incurajata…

75

Se mira foarte multa lume care a participat la mitingul neautorizat de vineri seara ca s-a dat cu gaze, ca au fost intoxicati, unii au mai fost si raniti. Toti se mira si se victimizeaza. Nu reusesc sa inteleaga de ce. De ce li s-a intamplat lor, de ce jandarmii au intervenit, de ce nu au fost lasati sa faca ce vor in Piata Victoriei.

De vreo doi ani s-a invatat lumea sa participe la manifestatii neautorizate. Ca ei sunt cool, nu au nevoie de asa ceva, sunt rasa superioara aflata cumva deasupra legii.

Si aveau voie sa fie violenti. Da, ei rezistentii aveau dreptul la violenta verbala, puteau spune orice despre oricine. Ca asa era corect. Altii, nu, nu aveau voie sa spuna orice, dar ei, da.

Violenta atrage violenta. Se creeaza o spirala a violentei, care devine tot mai puternica. Violenta de limbaj se transforma in violenta fizica.

Si pentru ca nimeni nu a intervenit, violenta a evoluat. Mesajul violent a fost preluat de politicieni, de „elitele” intelectuale, de diferiti dezmosteniti ai soartei.

Violenta s-a propagat pe Internet, la televizor, la radio. Pentru ca existau niste clienti care aveau nevoie de asa ceva.

Daca a functionat o data la Colectiv, de ce nu ar mai functiona inca o data?!

Boceste juma’ de Facebook ca unii au fost gazati. Dar, cand participi la un miting neautorizat, se presupune ca-ti asumi niste riscuri. Copiii au fost afectati de gaze? Inca de asta iarna vi s-a tot spus sa nu mai aduceti copiii la proteste! Iar ieri s-a reiterat avertismentul!

Voi macar ati scapat cu niste gaze, dar jandarmerita aia are coloana rupta de niste cretini si o sa stea in scaun cu rotile pentru ca unii s-au crezut revolutionari…

Evident, lucrurile abia incep. Protestatarii nu vor intelege in veci care este problema. Pentru ca au impresia ca li se cuvine totul. Jandarmii nu vor mai asista discret la atacurile manifestantilor. Nu dupa seara asta.

Mai in subteran, cei care manevreaza aceste evenimente se pregatesc in continuare pentru ca obiectivul inca nu a fost atins.

Asa a inceput Maidanul …