Problema de clasa a III-a?!

  problema

  Problema de mai sus este extrasa dintr-un manual de matematica de clasa a treia, pe la primele pagini.  16 COMENTARII

  1. Sa fie… 642 ? In unele posturi mai vechi te plangeai ca nu va avea cine sa-ti plateasca pensia. Acu’ problema asta ti se pare prea complicata pentru clasa a treia? Sau prea simpla? Mie nu mi se pare atat de grea in conditiile in care stii adunarea, ce inseamna “par”, “mai mare” si puterile lui zece, respectiv “sute”, “zeci” si “unitati”. Nu-i mult pentru clasa a treia. Parerea mea…

  2. La nivelul de clasa a treia se merge mult pe logica. Daca ai numar între 600 si 650 si suma ultimelor doua cifre este egala cu prima (care nu poate fi decît 6) atunci din prima conditie nu rezulta decît 642 sau 624. A doua conditie stabileste numarul zecilor ca fiind mai mare decît cel al unitatilor, deci numarul nu poate fi decît 642.

   Mi se pare o problema super-usoara, este doar o chestiune de cîteva secunde de atentie!

  3. Codrin, cele doua semne de punctuatie pot insemna orice. Pot insemna ca mi se pare prea grea problema pentru clasa a treia, pot insemna ca mi se pare prea usoara, sau pot insemna ca nu m-am simtit bine cand am citit-o.

   Interpretarea, insa, apartine fiecaruia. Eu nu m-am pronuntat in nici un fel, am asteptat sa vad cum este interpretata chestiunea.

   A fost un experiment reusit.

  4. Mie mi se pare o problema grea pentru clasa a III-a. Cu toata sinceritatea marturisesc, nu stiu daca sunt in stare s-o fac acu’, daramite sa fi fost in clasa a III-a. Cu alte cuvinte, mie nu-mi da cu virgula, ci cu semnul intrebarii, urmat de unul de exclamare. :))

   Si nu-mi aduc aminte nici ca la varsta aia sa fi avut de rezolvat asemenea probleme. Stiu ca prin clasa a IV-a au aparut niste probleme (la propriu:D) la mate’ carora nici ai mei nu le dadea de cap. Erau cu capete si picioare, iepurasi si gaini in nu mai stiu ce ferma, va amintiti? :))))

  5. Post de blog ?!

   Ce dracu e asa de greu? Cea mai importanta informatie e aia ca suma zecilor si unitatilor e 6. Cate perechi de numere adunate dau 6? 4. Cat e de greu sa cauti perechea in care ambele sunt pare?

   Faptul ca unul sau altul nu putem acu sa facem problema asta nu e relevant si ar trebui tinut secret.

  6. Corect, insa si asta este impartita pe ramuri : aritmetica, algebra, geometrie, trigonometrie, analiza matematica, matematica speciala si lista poate continua.
   Concluzia: aritmetica este una din ramurile matematici, adica baza matematici.

  LĂSAȚI UN MESAJ