Ce-a facut ambasadorul URSS timp de sase ore in Bacau, pe 26 dec 1989?

La 27 decembrie 1989, ambasadorul URSS la Bucuresti, Evgheni Tiajelnikov, se intalnea cu Ion Iliescu si Petre Roman la Ministerul de Externe. Ambasadorul tocmai venise de la Moscova prin Chisinau si Bacau.

In cadrul discutiilor, Tiajelnikov se plange la un moment dat ca, din cauza unei pene de curent, a trebuit sa stea sase ore in Bacau.

Evgheni Tiajelnikov: Aş fi mulţumit dacă Guvernul, tovarăşul Roman, ar da atenţie acestor probleme, pentru că aveţi acum mii de alte probleme, dar şi acestea trebuie rezolvate. Poate că ar putea să vină aici tovarăşul Şevardnadze, o serie de miniştri sovietici care se ocupă de respectivele sectoare, domenii de activitate, sau vicepremierul nostru, domenii în care există perspective bune de colaborare. Am venit prin Chişinău. Am ajuns greu la Bucureşti. Am stat 6 ore la Bacău pentru că nu era curent electric. Link

Ce-o fi facut ambasadorul in Bacau timp de sase ore? S-a plictisit? S-a intalnit cu cineva? L-a chemat FSN-ul local la o cafeluta?

10 COMENTARII

  1. @Catalin
    25 de generali din nu stiu cati generali (nu cred ca erau mai multi de 30, poate stie cineva). Compara proportia intre generali si nu de generali cu toata populatia.
    Vrei sa spui si ca Ceausescu se impotrivea Rusiei stiind ca armata romana e condusa de niste generali racolati (sau creati cum zici) de KGB???