Sa plantam, deci, ca sa aiba ce taia politicienii

  plantare-moinesti-1plantare-moinesti-2plantare-moinesti-3plantare-moinesti-4plantare-moinesti-5plantare-moinesti-6

  plantare-moinesti-7plantare-moinesti-8plantare-moinesti-9plantare-moinesti-10plantare-moinesti-11plantare-moinesti-12

  Azi, 800 de voluntari au plantat circa 18.000 de puieti de salcam pe un deal din coasta Moinestiului. Actiunea a fost frumoasa, Petrom a finantat din greu acest eveniment, insa ma intreb care va fi efectul?

  Ca peste 10-20 de ani niste politicieni vor taia si vor vinde in beneficiul propriu padurea care va creste?

  “Romania prinde radacini”, “Mai mult verde”, “Tara lui Andrei”, toate aceste actiuni au ca scop plantarea de copaci pe locul padurilor taiate si vandute de oamenii politici ai tarii asteia.

  Politicenii au ramas cu profitul in buzunare iar poporul e scos la munca patriotica (aka voluntariat) pentru a planta la loc ceea ce s-a furat. Dar nu pentru ca dealurile trebuie impadurite ca sa n-o ia la vale ci pentru ca peste cativa ani aceiasi politicieni sa aiba ce fura din nou.

  Si e pacat de toata truda acestor copii care au venit cu mare entuziasm. Pentru ca in locul lor ar fi trebuit sa fie cei care au defrisat dealurile.

  4 COMENTARII

  1. Klontz, se pricep 😉 … multe din dealurile din acea zona au fost impadurite de “tzinci” in urma cu aproape 50 de ani. Dupa ce roadele muncii lor se vad abia acum, urmeaza sa fie taiate in umbra politicienilor.
   “Petrom a finantat din greu” ??? nu as prea crede … la sumele pe care le ruleaza nu cred ca a fost asa greu de finantat … Actiuni de genul asta ar trebui sa fie promovate lunar pentru poluarea pe care o trimit indirect in natura.
   FELICITARI PENTRU GESTUL FRUMOS PE CARE L-ATI FACUT !!!
   Parerea mea este ca ar fi trebuit sa va plateasca pentru ca ei se folosesc de voluntariat pentru a obtine noi filtre in natura. Ar trebui sa planteze cate un copacel la fiecare 100 litri de combustibil vandut.

  2. Petrom, dacă finanţa la greu, nu apela la voluntariat, angaja oameni să facă asta şi mai oferea nişte locuri de muncă pe timp de criză. Dar aceste acţiuni sunt campanii de imagine de tip CSR (Corporate Social Responsability).

   Cât despre politicienii care vor defrişa peste 10 – 20 de ani, nu cred că vor mai putea face acest lucru, pentru că deja o mare parte din terenurile Moldovei sunt cumpărate de străini şi peste 20 de ani, în ritmul ăsta, Moldova nu va mai fi a noastră.

   .