O ancheta care aminteste de cazul Ciorogarla

  De cateva zile gazetele si televiziunile dezbat din greu un nemaipomenit caz de coruptie in Jandarmerie, cu trei posturi care ar fi fost ocupate incorect, intre care si un contabil care nu daduse proba de educatie fizica. Sau ceva de genul asta.

  Intre cei luati in colimator se numara si generalul Nicolae Rugina, prim-adjunct al Jandarmeriei si care a plecat de la Bacau, la chemarea generalului Cearapin, cel care a reusit sa opreasca minerii care veneau a nustiu cata oara spre Bucuresti si care la un moment dat capturasera fortele de ordine trimise in intampinarea lor.

  Asadar, pentru o parlita de angajare a trei persoane se face un scandal imens.

  Nu stiu cum vi se pare voua, insa mie mi se pare extrem de suspect acest scandal.

  Imi aminteste de Ciorogarla, unde, pentru ca niste persoane (ramase inca neidentificate, aia pe care i-au prins cu armele erau doar veriga finala) au furat niste arme care valorau extrem de putin pe piata neagra, a fost schimbata intreaga conducere a aviatiei militare, inclusiv sefi de la contrainformatii (asta e spionajul militar).

  Acum, capii Jandarmeriei sunt vanati pentru o vina minora.

  Nu trebuie, insa, sa uitam ca sefii Jandarmeriei au refuzat sa dea ordinul ca trupele sa intre cu bastoanele peste politistii care protestau in fata Cotroceniului, asa cum se aude ca s-a cerut.

  Pare absurd? Dragilor, dar traim in patria absurdului. Nimic nu mi se mai pare absurd de o bucata de vreme.

  Aghiuta are o opinie similara.

  1 COMENTARIU

  1. “Nu trebuie, insa, sa uitam ca sefii Jandarmeriei au refuzat sa dea ordinul ca trupele sa intre cu bastoanele peste politistii care protestau in fata Cotroceniului, asa cum se aude ca s-a cerut.” – de ce ocolesti atat de mult…. subiectul Razvane; inspectia corpului de control al ministrului Igas a amorsat fumigenele, indepartarea lui Rugina este din cauza strigaturilor cu ..javre!