Bacau: pretul apartamentelor si terenurilor continua sa scada

Pretul apartamentelor vechi din Bacau a scazut cu 6,6 la suta in semestrul II 2011 fata de primul semestru, ajungand la o valoare medie de 683 euro/mp, informeaza compania de consultanta Darian.

În zona ultracentrală, apartamentele vechi cu două camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 28.000 şi 45.000 de euro, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi Republicii, preţurile au fost cuprinse între 18.000 şi 28.000 de euro, iar în zona Mărăşeşti-Piata Sud preţurile au oscilat între 20.000 şi 35.000 de euro.

Pretul terenurilor din Bacau a scazut cu circa 12 procente in SII fata de SI si cu 23 la suta fata de SII 2010.

În zonele centrale, preţul metrului pătrat de teren cu regim mediu de înălţime a fost cuprins între 150 şi 300 de euro (în cele ultracentrale a ajuns şi la 475 de euro), în timp ce în zonele mărginaşe terenurile din acelaşi regim s-au vândut cu preţuri cuprinse între 8 şi 30 euro pe metrul pătrat.

1 COMENTARIU

 1. Compania de consultanta Darian nu are nicio competenta oficiala ca sa faca asemenea afirmatii. Este o firmultita care, cam ca tot ce se misca prin domeniul imobiliar, ascunde interesele unor rechini si cauta sa manipuleze piata.
  Orice om cu inteligenta medie ar putea intelege ca Romania nu se ghideaza dupa regulile clasice de fluctuatie a valorilor imobiliare. La noi, la fel cum absolut necredibil si nejustificata a fost cresterea exagerata a preturilor imobiliare pana in 2009, la fel de nesustinuta logic este scaderea actuala. O piata sanatoasa are la baza un popor care nu este pus in situatia sa isi vanda casa ca sa aiba ce manca. Daca acesta este cazul, nu poti sa modelezi fluctuatiile conform cu teoriile acestei stiinte, pentru ca ai de0-a face cu o piata absolut neliniara, bazata pe niste motivatii incredibile si absolut absurde, am putea spune.
  Pe vremuri de genul acesta, ceea ce se intampla intr-o tara normala este INGHETAREA pietei. Se ajunge in situatia in care oamenii refuza sa mai vanda, pentru ca preturile oferite sunt prea mici, iar din acest blocaj creste presiunea pe cumparatori, care eventual cedeaza si incepe ciclul de crestere.
  Daca vanzatorul este o familie de retardati someri care s-au pomenit ca traiesc in buricul targului pe timpul lui Ceausescu, cum e cazul in multe enititati din Bacau, atunci este normal ca aceasta familie sa vanda apartamentul si cu 5000 de euro, doar sa-l vanda.
  Pentru ca oricum ar iesi in profit.

  Asa ca eu m-as retine din a judeca piata dupa elucubratiile agentiilor care sunt disperate sa se miste ceva, indiferent ca asta inseamna scaderea preturilor.