Asa e, nu ne trebuie invatamint!

Cindva, in România se punea accent deosebit pe educatia stiintifica pentru ca, spunea doctrina oficiala, in acest fel tara se poate dezvolta. Era epoca industrializarii si România avea nevoie de mina de lucru calificata.

Vremurile acelea au trecut; astazi, un simplu motor electric produce impresii puternice asupra celor care-l vad. Un clip postat zilele trecute pe un site specializat, care infatisa un motor format dintr-o baterie, niste magneti si o bobina a produs senzatii tari in rindul tinerilor care au urmarit filmul.

E drept, motorul era putin mai neconventional, insa, ca principiu, era un simplu motor electric, cu rotor, stator si cimp electro-magnetic. Reactiile tinerilor care au urmarit functionarea acelui motor sint definitorii pentru nivelul educatiei stiintifice din România anului 2012.

Citiva au enuntat clar ca ceea ce vad este pur si simplu un fals; asa ceva neexistind si neputind functiona. “Fake”, au strigat citiva elevi in fata monitorului.

Altii, cu o spoiala de cunostinte capatate la orele de la care n-au chiulit, au enuntat ca in fata ochilor lor se afla nici mai mult, nici mai putin decit un perpetuum mobile! Cind cei care i-au contrazis au argumentat ca existenta unei masinarii cu miscare perpetua ar contrazice principiile termodinamicii, le-au sarit in cap in cel mai pur stil românesc si le-au dat niste palme virtuale, sa tina minte, sa nu mai contrazica niste genii in devenire.

Au fost si citiva, putini, ce-i drept, care au incercat un punct de vedere creationist, dar nu prea au fost bagati in seama.

Sa spun drept, pe mine m-au impresionat teribil cei care au urlat ca videoclipul este falsificat si ca asa ceva nu poate exista. Acestora, probabil, piticii care care le sufla aer fierbinte din aparatele cu care se usuca pe par dupa ce au facut dus le-au intrat pe urechi si li s-au fixat pe creier…



1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ