Despre asta este vorba

Fost ministru de finante, Ionut Popescu publica pe pagina sa de facebook mesajul unei amice care anuntase ca a dat preaviz de concediere la 17 angajati care ar fi vrut sa voteze la referendum pentru demiterea lui Basescu.

Ulterior, persoana in cauza a acceptat sa nu-i mai dea afara pe oameni dupa ce acestia au acceptat sa-si lase cartile de identitate la firma in ziua referendumului.

Cazul nu are nevoie de alte comentarii. Intr-o tara normala, persoana in cauza era deja anchetata nu doar de Inspectia Muncii (pentru ca orice concediere pe criterii politice este interzisa expres in legislatie) dar si de alte organe ale statului pentru incalcarea legislatiei care garanteaza dreptul la vot.

La noi, insa, nu doar ca institutiile nu se autosesizeaza, dar un fost ministru pedelist anunta aceasta concediere pe criterii politice drept o mare realizare.

Pina la urma, la referendum despre asta e vorba. Pentru ca Basescu nu e un simplu cetatean, el este liantul care a permis constituirea unei grupari care ani de zile a confiscat Puterea si care a calcat in picioare toate principiile democratice sub pretextul “modernizarii statului”.

Fara Basescu, aceasta grupare nu va putea exista. Nu-mi fac iluzii, USL-ul nu e compus din ingeri; insa, in lipsa unei persoane care sa aiba acces la pirghiile Puterii si la dosarele serviciilor, procentul politicienilor santajati ar scadea dramatic.