Placerea masochista de a te intoarce in tara

  Am avut o saptamana plina pe drumuri, am strabatut Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg si Austria cu un autocar care oprea din cand in cand pe la cate o benzinarie pentru ca oamenii din masina sa poata trece si pe la toaleta. Uneori se platea intrarea, alteori era gratis iar in cateva cazuri se lasa la latitudinea fiecaruia daca si cat ofera.

  Dar nicaieri angajatii benzinariei nu au interzis turistilor sa foloseasca toaleta.

  Aseara, la o benzinarie Petrom dupa Sibiu, insa, angajatii statiei au blocat accesul in toaleta la sosirea autocarului si au interzis folosirea ei de catre pasageri pe motiv ca abia dezinfectasera…

  Welcome to Romania!

  6 COMENTARII

  1. Acum sa revenim la subiect. Romanul se comporta diferit in afara tarii – mai atent, mai corect, mai civilizat – si ca o maimuta in tara. Probabil cei de la benzinarie au stiut ei de ce au blocat toaleta. Cred ca erau satuli sa stearga rahat==l si urina care ramane in urma unui grup de romani. Din cauza ca au patit-o au reactionat preventiv cu voi.
   In Romania este superb un lucru, fiecare are dreptatea lui.

  2. Nu am sa inteleg niciodata ce se intampla cu noi. Degradarea si as spune descompunerea noastra ca societate, ca civilizatie este atat de vizibila incat efectiv ma simt fericit ca am un pasaport occidental si ca nici eu, nici copiii mei nu sunt obligati sa suporte mirosul de hazna care pute in toata tara asta, de la Vama Nadlac si pana la Vama Veche. Iubesc Romania dar detest romanii, sunt un popor grobian, si nu vreau sa spun “suntem”pentru ca de fiecare data cand am fost in tara, chiar si perioada lungi de timp, nu am alunecat in rahatul dimprejur, nu m-am apucat sa arunc mucuri pe strada, sa ingur in public, sa racnesc in public, sa fac remarci golanesti vizavi de vreo tipa cu minijup, sa fur ca un bezmetic, sa spun una si sa fac alta samd. Mi-e efectiv teama pentru prietenii mei care sunt in tara, care nu vor sa plece, pentru ca pe an ce trece situatia este din ce in ce mai grava – derbedeii se inmultesc, politia se tampeste (daca asa ceva este posibil), politicienii devin si mai nesimtiti, iar oamenii cumsecade se imputineaza nu pentru ca pleaca in Vest, ci pentru ca ii ia Dumnezeu. Nu stiu ce se poate face ion Romania, nu cred ca daca ar veni americanii – un popor grobian, de asemenea – s-ar rezolva ceva, nici daca ar veni rusii sau nemtii, pur si simplu ar trebui sa vina extraterestrii ca sa rezolve ceva aici. A ajuns sa-mi lipseasca, pe cat de incredibil poate sa sune, sa-mi lipseasca Romania aia ceausista care era si ea o mare mizerie, cu lipsuri, cu turnatori, cu incompetenti, insa era o Romanie solidara in felul ei simplu, si era o Romanie unde daca vroiai, puteai sa capeti o educatie indiferent daca aveai sau nu aveai lovele. Cat despre buda din Sibiu, bine ca ati coborat acolo si nu la NADLAC, deci la cativa kilometri de Ungaria, sda vezi cum este asfaltul pishat tot, cum pute de la o posta, cum peisajul este brusc populat de buruieni, de mizerie, de lucruri aruncate, de oameni cu mutre lombroziene, parca coborati din duba de la Spitalul 9, cu vai de mama lor stranieri cocosati care brusc incep sa urle si sa se sparga in figuri, cu smenari nenorociti care conduc niste BMW-uri negre de zici ca au muncit toata viata lor, cu curve evaluand valoarea prostilor care se uita la ele, ce sa mai zic, nu am gasit la nicio alta frontiera asemenea diferenta intre o parte si alta, de parca la unguri (si ei fiind vai de mama lor) ar fi domnit Isus, iar la noi Dracul gol. Mai baieti, treziti-va dracului, si mai ales treziti-i pe alde Stavarache si oameni ca ei, care asa cum sunt ei, au totusi destula minte, nu sunt din tagma retardatilor, pentru ca si ei vor ajunge, in 10-20 de ani sa-si pazeasca averea cu pistolul incarcat, iar daca or sa iasa pe afara, or sa se urce paduchii si cersetorii pe ei ca lacustele.