Marturiile salvatorilor pilotilor din elicopterul prabusit. Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita

  Daca in urma accidentului de elicopter de vineri de langa Bacau exista trei supravietuitori, asta s-a intamplat deoarece doi barbati au intervenit si i-au scos din flacari pe cei trei militari. In timp ce al doilea elicopter echipat pentru interventii de salvare se rotea deasupra locului tragediei, cei doi si-au riscat viata pentru a-i salva pe piloti.

  Drept recunostinta, autoritatile i-au anchetat pe cei doi pana la ora trei noaptea, fara sa le dea macar un pahar cu apa.

  “Măcar un mulţumesc din partea lor, să spună că aţi fost doi copii care ne-aţi ajutat colegii. Ne-au ţinut ca pe nişte câini şi atunci seara pe colegul meu l-au ţinut până la 3 dimineaţa în Bacău dezbrăcat, ud”, a mai spus Sorin.

  7 COMENTARII

  1. E o situatie generala. In multe agentii ale statului lucreaza, de o vreme, ROBOTEI. Sunt oameni cu o pregatire scolara precara, facultati facute la fara frecventa si cursuri efectuate cu alti incompetenti care nu fac decat sa mulga statul (adica pe noi) de bani grei. Datorita gradului de educatie precara (si ma refer aici la comportamentul in situatii speciale), acesti robotei au la indemana PROCEDURI pe care le respecta cuvant cu cuvant, fara sa priceapa insa esenta. Un fel de stas-uri, adica, care descriu pe larg cum trebuie sa se procedeze in varii situatii.
   Intentia e buna, e normal sa ai o procedura, au pana si pilotii de avion, atunci cand se urca in carlinga. Atunci, insa, cand cel ce aplica procedura nu are un nivel adecvat de inteligenta, el tot ce face este sa urmeze pasii procedurii, fara sa faca rationamente proprii si sa ia masuri in cazul in care ceva iese din tipar sau nu a fost prevazut in procedura. Cum e cazul de aici, in care o armata de anchetatori au respectat procedura, dar nu s-a gasit unul care sa faca si pasul urmator – sa se adapteze situatiei, sa ceara un cort in care sa se faca ancheta, sa ceara niste paturi, ceai, alimente, ceva. Da, era urgent sa fie facuta ancheta acolo, pe camp, insa uitati-va cum se face chestia asta in filmele americane, priviti ce logistica au in spate, atunci cand merg undeva pe teren si au de rezolvat o situatie.
   Romanistan, asta e. Suntem niste tarani incapabili sa rationam, sa adaptam modelul occidental la cel local.