Banda de urgenta sau a doua banda?

E-85

O serie de accidente produse zilele acestea pe E85, in judetul Bacau, a declansat o discutie: drumul european are cate doua benzi pe sens sau doar cate o banda plus banda de urgenta?

Intrebarea ar trebui sa primeasca un raspuns. Pentru ca daca banda de la margine este banda de urgenta, atunci ea nu ar trebui folosita iar soferii care circula pe ea pot fi sanctionati.

Daca nu e de urgenta ci doar e o banda normala, cineva trebuie tras de urechi pentru ca nu a respectat standardul si a facut-o mai ingusta.13 COMENTARII

 1. banda de mers e delimitata de 2 benzi albe, una in stanga, una in dreapta. din punctul meu de vedere in poza aia de mai sus exista doar o banda pe sens

 2. Acea portiune este acostament!

  Pe DN2/E85 este doar o singura banda pe sens. Pe acea zona din dreapta care este marcata corespunzator (cu acele linii intrerupte dese si de lungime mica) este interzisa rularea autovehiculelor si este supusa amenzilor din cat. III – 6-8 puncte de amenda. In interiorul localitatilor, din timp in timp, chiar apar indicatii ce te obliga sa parasesti acea banda.

  Nu ar trebui sa asteptam niciun raspuns. In legile de circulatie, in carti etc. – aceasta banda, prin felul in care este trasata, este interzisa rularii autovehiculelor. Banda de urgenta nu este – autoritatile ii spun acostament.

  Pentru ca li s-a scris, autoritatile au raspuns:

  http://farm6.staticflickr.com/5496/10656138514_271a463f6d_o.jpg

  http://farm4.staticflickr.com/3824/10656342983_b38fc0c6dc_o.jpg

  Uite si marcajele care arata delimitarea benzilor de circulatie.
  linia discontinua simpla M este in interiorul localitatilor pe E85/DN2
  linia discontinua N este in afara localitatilor pe E85/DN2

  http://farm4.staticflickr.com/3680/10666812646_6b4ea3f840_o.jpg

 3. o banda pe sens.
  normativul si caietul de sarcini defineste textual “bucatica” drept – banda de necesitate.
  la doua benzi pe sens marcajul pe ax este continuu fiind intrerupt doar acolo unde legiuitorul permite patrunderea pe sensul respectiv a unui vehicol sau in inersectii etc.

 4. banda de urgenta conform standardelor e delimitata de linie continua…
  o banda normala de mers conform standardelor de drum national e mult mai lata…
  ceea ce avem noi pe DN2 e o struto-camila tipic romaneasca. se poate opri sau circula pe ea…de asta au si trasat-o cu linie discontinua…
  au facut un compromis atunci cand au inceput modernizarea drumului national . unul din constructorii de atunci mi-a spus acum ceva timp ca de fapt drumul trebuia sa fie cu doua benzi normale pe ambele sensuri, numai ca finantatorul proiectului(BERD sau Banca Mondiala, nu mai stie exact) nu au fost de acord. asa ca MT de le acea vreme a ales aceasta solutie
  ciudat e ca nicaieri nu e reglementat clar circulatia pe un astfel de drum.
  am avut un accident acum doi ani cand un idiot incerca sa ma depaseasca pe “banda de urgenta” si l-am atins cu oglinda cand el era in unghiul mort. stii ce a zis politia?
  sa ne intelegem intre noi pentru ca teoretic suntem amandoi vinovati.

  eu ca nu m-am asigurat la schimbarea benzii si el idiotul ca nu are voie sa depaseasca prin dreapta… politistul nu a stiut sa-mi spuna daca banda ingusta e de urgenta sau nu…

 5. Este banda de urgenta, asta spune marcajul de pe ea, linia discontinua este mai apropiata decat linia normala care delimiteaza benzile. Nu este nimic de discutat. Este adevarat ca pentru o buna intelegere in trafic ar fi bine sa se utilizele si banda aia pentru a intra cu jumatate de masina pe ea, dar cam atat.

 6. Este o prostie grava ce zic astia,drumul trebuia sa aiba 4 benzi doar ca furand din asfalt si gasind aceasta portita cu acostamentul au reusit sa o dea cotita nesimtitii!Este doar o mizerie inventat de ei iar noi trebuie sa o credem,nu realizeaza ca multi am fost prin strainatate si am vazut cum arata un drum cu acostament!

 7. Va urez ca toti TIR – istii sa mearga pe banda si nu pe acostament si sa intalniti numai TIR – uri din sens contrar. “Succese” si sa ma anuntati si pe mine cum a fost la un drum Bacau – Bucuresti.

 8. Va mulțumesc pentru aceasta informare.
  Sper să-mi fie și mie, de folos adresele date colegilor.. de C.N.A,D.N.R. si politie..
  Circuland, pe DN2, E85, Adjud – Sascut, am oprit involuntar (un zgomot la cutie , turatie mărită), pe acostament , cu semnalizare, lumini de avarie. Era ora 15..și ma lovit unul circuland pe acostament si ne asiguranduse pt. amă depăși… ..iar Inspectorul de daune de la asigurări susținea că acea bandă îngustă nu este acostament. și oprirea este interzisă.

 9. Chiar așa, bandă de urgență sau a doua bandă! Cine este competent să lămurească problema. Dacă nu, au primit lefuri degeaba, dar o să mai primească în continuare, tot pentru incompetență.

LĂSAȚI UN MESAJ