Dupa gripa aviara si cea porcina, vine Ebola?

Chiar ma intrebam când o sa apara „next big thing” in materie de panica indusa de Big Pharma. Valurile de stahanovism farmaceutic produse de gripa aviara si de cea porcina au trecut cam de mult si profiturile facute exploatând panica au fost cheltuite.

Nu e ciudat, oare, ca nimic din ceea ce ne amenintau concernele farmaceutice, in colaborare cu politicienii, nu s-a intâmplat? Nu doar ca n-a murit nimeni, in tara, din cauza gripei aviare sau a celei porcine, dar epidemiile proorocite n-au mai avut loc. Desigur, asta numai pentru ca s-au cheltuit sume imense pentru prevenire. Bineinteles…

Zilele acestea, presa vuieste din cauza imbolnavirilor de Ebola, din Africa. Inca nu s-a atins nivelul de panica preconizat, dar se munceste din greu pentru asta. De la inceputul anului, Ebola a ucis 800 de persoane si cazurile se inmultesc.

Totusi, nu atât de dramatic. Virusul Ebola nu se imprastie prin aer, ci prin fluide corporale; ca urmare, pentru a se transmite, este necesar un contact direct. Panica, insa, e in crestere, chiar daca, de exemplu, malaria a ucis de la inceputul anului 300.000 de persoane, iar TBC-ul, 600.000, numai in Africa.

Se aude ca SUA trateaza pacientii sai cu un ser secret pe care nu vrea, insa, sa-l trimita si in Africa.

Mai mult, exista opinii care sustin ca marile companii farmaceutice nu au creat un vaccin si un tratament pentru Ebola, deoarece virusul afecteaza, in prezent, doar africanii si, prin urmare, nu se intrevede un profit.

Profesorul John Ashton, presedintele UK Faculty of Public Health, o organizatie care reuneste specialistii in sanatate publica din Marea Britanie, face o paralela intre Ebola si HIV, sustinând ca tratamentul pentru SIDA a fost creat abia atunci când boala a inceput sa afecteze si lumea occidentala.

„Atentia noastra trebuie sa fie indreptata spre mediile mizere si sarace, acolo unde se dezvolta epidemiile si pe esecurile conducerilor politice si ale serviciilor de sanatate de a reactiona eficient”, a spus el.1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ