A fost sau n-a fost? N-a fost

20 de membri ai Partidului Ecologist s-au legat, astazi, cu lanturi, de utilajele care taiau copacii din fata unui bloc de pe strada 9 Mai din Bacau, pentru a face o parcare. Ecologistii spun ca au decis sa protesteze astfel pentru ca s-au saturat sa vada cum spatiile verzi ale orasului dispar unul cate unul pentru a fi transformate in parcari, cai de acces, sau sedii de firme.

Ah, stati putin, mi se spune in casca faptul ca am inteles gresit: nici un ecologist nu a protestat, pentru ca membrii partidului sunt ocupati cu campania electorala. Ce-i drept, nici locatarii nu au cracnit cand au fost taiati copacii. Ca doar suntem in Romania, nu in Turcia.

5 COMENTARII

 1. Copacii au fost tăiați joi dimineață, Răzvan, normal că nu s-a putut lega nimeni de ei 🙂

  Inginerul de la spații verzi (o fi fost inginer? nu i-am reținut numele) spunea că trecuseră deja reporterii și „televiziunile” – am fost surprins că abia azi au apărut știrile. Au mai fost oameni care au întrebat ce se întîmplă, el răspundea că nu e vina lui, sînt aprobări &c, e parte din proiectul pentru care au mai tăiat vreo 5 copaci pe partea cealaltă de 9 Mai, înspre intersecție, unde au făcut cele două parcări noi. Cît am stat acolo, cam 15 minute, dintre cei care au trecut pe-acolo, nimeni n-a spus că e bine (și inginerul respectiv părea nemulțumit de situație).

  Că n-au ieșit membrii PER e una, nu prea înțeleg de ce n-au ieșit/ reacționat cei din ONG-urile verzi, ca Iubim Natura.

 2. Nu prea vreau sa jignesc pe nimeni dar suntem inapoiati de tot in ceea ce priveste lucrarile de interes public.

  Sa tot diminuezi din spatiul liber (atentie am scris liber nu verde) ca sa mai maresti spatiile de parcare in loc sa cauti sa construiesti parcari supraetajate sau eventual subterane (daca iti poti permite), stiind prea bine ca numarul masinilor creste exponential in raport cu locurile de parcare, e o idee proasta.

  Bine ca nenorocim o zona libera si verde pozitionata central ca sa o astfaltam pentru cateva masini. Sunt suprafete de teren utilizate prost in Bacau si ocupatede garaje din prefabricate care odata desfiintate se pot amenaja parcari serioase cu pana la 50 locuri de parcare. Vezi parcela dintr calea ferata si pasarela Narcisa pe care zac garaje din beton in loc sa fie amenajata o parcare cu acces securizat su iluminat etc.

  In ritmul asta unii isi vor betona si si pamantul de langa bloc ca sa-si parcheze masina, desi sunt unii “pioneri” care au facut-o.