De ce nici un politician nu are curajul sa rezolve problema maidanezilor

12546150_1560971407559322_2084106864_oNu este saptamana sa nu auzim de cate un caz grav de om muscat de caine in Bacau si, totusi, situatia nu se schimba. De ani de zile problema cainilor fara stapan nu-si gaseste rezolvarea din simplul motiv ca niciun politician nu indrazneste sa puna piciorul in prag.

Da, problema cainilor fara stapan a ajuns una politica pentru ca este clar ca afara implicarea factorilor politici, nimic nu se va schimba. Dar din rationamente electorale, nici un politician nu indrazneste sa spuna clar un lucru: viata unui om este mai importanta decat cea a unui animal.

Ni se servesc tot felul de povesti despre sterilizare, despre conditii in adapost, despre drepturile animalelor. In realitate, este vorba despre voturi si bani. Cine nu crede este invitat sa mearga intr-o tara cu apa calda din occident si sa vada ce se intampla cu un caine fara stapan capturat de hingheri. mai precis, ce se intampla daca, dupa doua saptamani, animalul nu este revendicat.

La noi, insa, se insista ca maidanezul sa fie tinut in fulgi, iar daca nu are conditii decente de casa si masa, un organism al statului – DSV – vine si decide ca hingherii nu mai au voie sa adune animalele de pe strazi; ele trebuiesc lasate in mediul lor, in vreme ce oamenii trebuie sa se fereasca atat de caini cat si de iubitorii de animale, care sunt in stare sa-ti dea in cap daca indraznesti sa le spui ca locul maidanezului nu este pe ulita.

Iar politicianul sta si zambeste frumos si da asigurari ONG-urilor ca le va plati in continuare de la buget ca sa sterilizeze cainii, ca sa aiba grija sa nu le lipseasca nimic. Si va plati tot de la buget si pentru crearea de adaposturi de lux pentru maidanezi dar si pentru cumpararea de hrana de calitate.

Caci daca indrazneste, cumva, sa tina partea oamenilor si sa spuna ca animalele trebuie eutanasiate, vai de capul si de voturile lui!

Caci in vreme ce oamenii muscati de caini sunt tinuti la secret, ba chiar apostrofa]i ca cine stie ce au facut ei de au fost sfasiati de maidanezii de pe strada, imaginile cu “conditiile de groaza” in care ar trebui tinuti cainii fac inconjurul planetei iar din strainatate incep sa soseasca, pe langa euroii necesari ingrijirii cainilor, si scrisori manioase ale simtitorilor englezi sau nemti. Facebookul incepe sa freamate si sa urle de manie pentru “sarmanele animalute” prigonite si, in cateva zile politicianul respectiv poate sa-si spuna adio carierei.

Retineti: in Romania poti sa fii rasist, sa te iei de evrei, de tigani, sa musulmani, n-ai decat. Chiar o sa capeti puncte in plus. Dar daca te-ai luat de popi sau de caini, risti sa-ti periclitezi viitorul.

2 COMENTARII