Sunt convins ca manifestarile din cadrul programului “Bacau – Capitala Culturala” o sa fie cat se poate de interesante (unele, dealtfel, se desfasoara de ani de zile), insa, azi m-au enervat discursurile unor reprezentanti ai “tinerilor”, care par sa nu fi invatat de la adulti decat limbajul de lemn, vorbind mult si nespunand nimic.

Am inghit sufiecient limbaj din asta inca inainte de 1989 incat sa fiu satul; cu doar 20-30 de expresii combinate poti vorbi ore in sir lasand impresia ca spui ceva foarte important; cam asa si astazi la intalnirea de la CAEX, unde a fost adunat Consiliul local ca sa voteze frumos acceptarea cununii de “capitala a tineretului” din Romania.

N-avem stadion, n-avem locuri de joaca pentru copii, strazile sunt ca vai de ele, dar, iata, ce frumos titlu am primit!

Nu spun ca nu e bine, spun ca e ironic. Anul trecut candidam la titlul de Capitala culturala europeana. Se poate si mai rau, deci.

Am inteles din discursul tinerilor de la Cluj ca au facut o chestie super-misto acolo, cand au fost intrebati de consilierii orasului ce ar putea face ei pentru tineri. Si tinerii le-au spus: faceti o sedinta la miezul noptii! Si au facut!

Propun, pe cale de consecinta, ca la Bacau sa se faca o sedinta de consiliu in pijamale, ca sa fim mai cu mot decat la Cluj. Nu face nici bine, nu face nici rau, si ajuta tineretul la fel de mult ca sedinta de la miezul noptii.

Am inteles ca Bacaul e prea prafuit si trebuie pictat; se vor desena fatadele unor blocuri ca sa fim mai “cool”, sa avem si noi un “brand” de oras.

In concluzie, sunt convins ca vor fi manifestari interesante, chiar daca mai mult pe banii primariei care da doua milioane de lei. Dar, desi pricep destul de bine engleza, parca as prefera sa mi se vorbeasca in romaneste despre ce se va face cu banii mei.

La final, sa discutam despre grafica acestei manifestari:

Il avem pe Bacovia, cu ochelari de soare, fumand o pipa din care ies bule colorate. Sloganul este “Coloreaza-ti generatia”.

Nu intamplator am intrebat, azi, in conferinta de presa, ce cauta pipa aia acolo.

Despre George Bacovia se spune ca ar fi fost consumator de opium. Acesti drog se fumeaza cu pipa.

„Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!” a fost sloganul campaniei „Mesajul meu antidrog” din 2014.

Dar poate am eu o imaginatie prea bogata…4 COMENTARII

  1. Prefer sa muncesc pe gratis pentru un viitor mai bun al acestui oras, decat sa mananc rahat pe bani putini. Semnat: Razvan, un voluntar al acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ