A aparut, asa, o moda cum ca peretii cladirilor nu mai trebuie sa fie lasati albi sau ce culoare o fi avand zidaria, ci trebuie acoperiti cu graffiti. Pana acum cativa ani, grafferii care zmangaleau peretii blocurilor erau fugariti; azi sunt invitati sa fie artisti pe cladirile publice.

Poate nu este o idee rea pentru zidurile fara ferestre, peretii anosti putand fi inviorati de un desen interesant.

Dar cand este vorba despre un teatru, de o fatada cu ferestre, cu combinatii intre diferite materiale, nu vad nici rostul desenelor si nici ce mare arta se poate face.

Ceea ce se petrece in aceste zile Teatrului de Vara “Radu Beligan” este crima, nu arta. Cladirea, asa cum a gandit-o arhitectul, era cat se poate de ok. Se potrivea in contextul zonei. Acum, pentru ca a fost “Street Delivery” si organizatorii spun ca reteta este sa asasineze artistic si o cladire, s-au apucat de desenat pe fatada teatrului.

Au incercat cu Teatrul Bacovia, partea din spate, nu le-a iesit. Au reusit sa distruga Teatrul e Vara, in schimb.

Nu sunt contra graffiti-ului. Imi place acolo unde are ce cauta. Dar, daca o sa va uitati bine, Banksy nu distruge cladirile, el le infrumuseteaza si deseneaza tot timpul pe calcane – pe peretii fara ferestre.2 COMENTARII

  1. Circula o vorba prin oras, cum ca actualul nu e in stare nici macar sa varuiasca tot ce a construit fostul. Asa ca s-a apucat omu’ sa varuiasca. 🙂

  2. Si cand se vor plictisi de cum arata acum Teatrul de Vara, ce urmeaza ? Varuirea din nou a acestei cladiri ? Dupa care probabil se vor gasi alti nebuni care vor da o alta infatisare Teatrului. Mi se pare o nebunie, atat timp cat nu faci nimic util acestui oras, sa incepi sa mazgalesti orice doar pt. a marca si tu cateva puncte in clasamentele unora, atentie nu a tuturor cetatenilor acestui oras.

LĂSAȚI UN MESAJ