Vai, ce nenorocire! Se demoleaza OZN-ul!

FOTO: Nicu Chiriac

Nici nu s-a apucat bine echipa de la firma Primariei sa demoleze OZN-ul din sensul giratoriu de la Economic, ca au si aparut bocetele pe retelele sociale.

De genul: de ce acum si nu altadata? De ce se demoleaza, nu cumva se spala bani? Cine plateste demolarea? De ce nu lucreaza noaptea? De ce acum, in sambata dinaintea lunii in care incepe scoala? De ce se demoleaza si nu se construieste? De ce numai unul lucreaza (ala de pe buldoexcavator) si ceilalti nu?

Unul nu si-ar fi pus intrebarea daca nu cumva au gresit cei care l-au construit.

In buna traditie romaneasca de a pune carul inaintea boilor, nu ne intrebam daca nu cumva demolarea fantanii arteziene din mijlocul sensului giratoriu este singurul lucru logic din toata istoria acestei povesti.

O poveste care ne-a costat vreo cinci miliarde de lei vechi pentru a crea o intersectie total anapoda, in care, de exemplu, autobuzele nu pot intra folosind o singura banda, pentru ca nu au loc.

Am obosit sa scriu inca de cand se construia ca e o prostie. O prostie scumpa, pentru care unii si-au luat o multime de bani, dar tot o prostie.

De ce nu s-a demolat toata vara? Pentru ca au trebuit rezolvate procedurile birocratice si pentru ca, de exemplu, luna august a fost mult mai aglomerata, inclusiv in week-enduri. De ce nu se lucreaza noaptea? Ca sa poata dormi locatarii de la blocurile din jur. De ce lucreaza un singur om? Pentru ca ceilalti au alte treburi si, oricum, e un singur excavator, ce sa faca ceilalti? Sa sparga betonul cu furculita?

Una peste alta, demolarea OZN-ului e singurul lucru normal care se intampla in ultima vreme cu intersectia aia, dupa zeci de accidente rutiere si avarii care au facut ca fantana arteziana sa stea mai mult inchisa.1 COMENTARIU

  1. Ba mai mult, avem Planul de Mobilitate Urbana Durabila, care ne spune clar ca acel giratoriu este cu probleme:

    “Un alt exemplu îl constituie, intersecția Str. 9 Mai – Bd. Unirii, amenajată în prezent cu sens giratoriu, unde este necesară modificarea insulei centrale, aceasta prin înălțimea avută împiedicând vizibilitatea în intersecție. Amenajarea insulei centrale este neconformă în raport cu raza (relativ mică) a insulei centrale, generând probleme de siguranța circulației.”

LĂSAȚI UN MESAJ