Tara lui “merge si-asa” si criza de apa

apa

Scolile le-au cerut elevilor sa vina la cursuri cu cate un bidon de 5 litri cu apa la inceputul saptamanii viitoare pentru ca timp de trei zile se va livra apa cu portia in Bacau.

Cauza o reprezinta interventia la o conducta la barajul de la Valea Uzului (situat la 42 km SV de Bacau) si care furnizeaza apa pentru Bacau, interventie care trebuie facuta o data la fiecare cinci ani.

S-a luat decizia ca interventia sa se faca acum, pentru ca, vara consumul este mai mare si repercusiunile ar fi fost mai grave. Pentru cei care tipa acum de ce nu s-a oprit furnizarea in august, imaginati-va ce ar fi insemnat sa nu poti trage apa la buda cand sunt 35 de grade afara.

De ce se va opri apa in Bacau timp de trei zile? Pentru ca Bacaul nu are posibilitatea sa livreze apa in tot orasul dintr-o sursa alternativa. Abia acum s-a luat decizia de a se construi asa ceva.

Totusi este interesant ca fost administratie, timp de 12 ani, nu a gasit de cuviinta sa rezolve aceasta problema. Si mai stiti ceva? Cand erau avarii nu caraia nimeni.

Asta imi place la cetatenii curajosi si corecti: ca au curajul sa-si ceara drepturile doar atunci cand stiu ca nu exista nici o sansa sa si-o ia in freza.

Revenind la fosta administratie, timp de trei mandate nu s-a intamplat nimic pe frontul apei potabile.

Nici macar aductiunea de la Valea Uzului cu statiile de tratare si epurare finantate dintr-un credit de la BERD care s-au inaugurat pe timpul lui Stavarache nu au vreo legatura cu acesta.

Prea putini isi amintesc faptul ca proiectul acestei aductiuni, care a oferit Bacaului posibilitatea sa aiba apa curenta la robinete 24 de ore din 24 a fost meritul primarului Dumitru Sechelariu. Proiectul a fost aprobat cu putin inainte de alegerile din 2004, intr-o perioada in care orasul avea apa doar dimineata si seara, pentru ca mai mult nu avea de unde sa ia.

Astazi avem apa toata ziua si toata noaptea fara sa ne dam seama ca asta vine cu un cost. Orice sistem are nevoie de mentenanta. Daca nu asiguri reparatiile, te trezesti ca se strica.

Dar asta e greu de inteles intr-o tara in care inca mai “merge si-asa”.LĂSAȚI UN MESAJ