Poate ca nu o sa cumpar noul Duster de la Dacia dar un scaun tot trebuie sa-mi iau.

Noul Duster a ajuns in Bacau la Dedeman Autoturisme. In weekendul acesta se vor organiza drive-testuri pentru doritori, intre orele 9.00-19.00 vineri si sambata si intre 9.00 – 15.00 duminica. Fiecare participant la drive-test va primi cate un card care are un cod de bare. Codul trebuie scanat in showroom iar unul dintre participantii la drive-test va putea castiga un Duster în versiunea sa cea mai echipată, cu motorizarea diesel 1.5 dCi de 110 CP și tracțiune integrală.

Noul Duster

Noul Duster nu seamana mai deloc cu precedenta versiune. Designul a fost schimbat, atat la interior cat si la exterior, sunt puse chestii noi, materiale noi, gadgeturi noi.

Scaunuele, in primul rand, au fost schimbate. Ca mandru posesor al unei direri de spate dobandite inca din Armata, pot aprecia comoditatea unui scaun de masina. Ei, bine, cele de la Duster sunt asa cum trebuie sa fie. Comode. Sa nu simti oboseala, sa nu te ia durerea, sa nu te traga curentul pe la spate.
Scaunul șoferului dispune de acum de o cotieră, de reglaj lombar și de un nou mecanism de reglaj în înălțime (60 mm). Daca as gasi un scaun disponibil, adaptat pentru birou, mi-as lua in secunda doi.

Volanul, in al doilea rand, este unul pe care il simti. Atat la textura cat si ca grosime. E un volan in care simti ca ai incredere. Dusterul are si un nou sistem de directie asistat electric. Constructorul spune ca permite reducerea cu 35% a efortului la volan în timpul manevrelor, în special al parcărilor la viteză redusă. Volanul este reglabil pe înălțime (40 mm) și adâncime (50 mm).

Noul Duster

Modelele mai scumpe au camere video atat in fata, cat si in spate si pe laterale. Sistemul multiview camera se declanșează automat în momentul cuplării treptei de marșarier.

Dusterul mai vine cu Sistem de asistență la demarajul în rampă (Hill Start Assist) și sistem de asistență la coborârea pantei.

Are si functia de funcția «mâini libere». Acaesta declanșează automat deschiderea portierelor la apropierea șoferului și respectiv încuierea lor (însoțită de un semnal sonor) atunci când acesta se îndepărtează.

Noul Duster

Motorizarile

Noul Duster cuprinde două versiuni de echipare (Essential și Comfort) pentru motorizările pe benzină si trei versiuni (Essential, Comfort și Prestige) pentru motorizările diesel.

⦁ În materie de motorizări de benzină sunt disponibile propulsoarele SCe 115 (pentru versiunile 4X2 și 4X4) și TCe 125 (atât pentru versiunea 4X2 cât și pentru cea 4X4) asociate cu o cutie de viteze manuală.

⦁ În ceea ce privește oferta Diesel, modelul este disponibil cu motorul dCi 90 în cazul versiunii 4X2 și cu dCi 110 pentru versiunile 4X2 și 4X4 cuplate cu cutia de viteze manuală. Motorul dCi 110 (în cazul versiunii 4X2) poate fi asociat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC.

Preţurile

Preturile la noul Duster Variază între 12 350 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential 1.6 SCe 115 CP în configurația 4×2 și 18 750 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige 1.5 dCi 110 CP în configurația 4×4.

Pentru cei care doresc un model echipat cu cutia automată cu dublu ambreiaj EDC, prețul acestuia este de 16 800 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort și de 18 450 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige.LĂSAȚI UN MESAJ