Cu așa UE nu mai avem nevoie de dușmani

Uniunea Europeană și-a călcat în picioare toate principiile. Rezoluția împotriva României este o mizerie fără nici o legătură cu realitatea, o construcție politică menită se servească exclusiv în scopuri de propagandă, și, mai ales, fără nici o putere juridică.

Singura explicație pentru această palmă dată țării este că nouă configurație politică europeană încearcă o lovitură de palat pentru a pune la conducerea României o camarilă care să aprobe tot ceea ce se cere de afară.

Actualul Guvern, cu toate problemele sale, unele reale, altele doar inventate, a cam refuzat să dea. Și atunci, trebuie schimbat cu un Guvern care să facă tot ceea ce i se dictează de la Bruxelles.

Cum am mai spus, Europa se schimbă, dar cei care fac aceste manevre nu-și dau seama că modul în care încearcă să-l încoroneze pe Macron în locul Angelei Merkel distruge orice iluzie a construcției europene. Nu poți încălca la infinit regulile pe care s-a construit Uniunea Europeană.

Mai ales, în actualul context în care asistăm la un conflict tot mai accentuat între aristocrația bruxelleză și periferie.

România e doar ultima dintr-un șir de țări care sunt pedepsite pentru că nu vor să îngenuncheze. Polonia, Ungaria, Italia au sfidat și încă sfidează amestecul brutal al UE în afacerile lor interne. România nu a sfidat până acum Bruxellesul dar nu i se dă de ales.

Este absolut de neacceptat solicitarea de a abroga o lege care a trecut prin întreg circuitul legislativ și care a fost declarată constituțională. Nici măcar URSS nu a îndrăznit să amenințe în acest hal România înainte de 1990.

Dacă Parlamentul României va accepta această solicitare a UE, poate să se dizolve în secundă a doua; ar demonstra că e inutil de vreme ce legislația țării depinde de aprobarea sau dezaprobarea unor forțe străine.