Când Karma bate cu parul

Mai făceau mișto unii pe rețelele sociale, zilele trecute, că, în lumina confruntărilor din Franța, dintre manifestanți și forțele de ordine, europarlamentarii români ar trebui să inițieze o moțiune în legislativul european pe tema violențelor iar aceasta să fie dezbătută și, eventual, să se finalizeze cu o decizie de condamnare a autorităților care și-au “măcelărit” și gazat propriul popor.

Am zâmbit și atunci când liderul sirian Bashar al-Assad a cerut încetarea violențelor și a folosirii gazelor de lupta pe teritoriul francez; ironia era destul de evidentă.

Dar, duminică s-a produs evenimentul cel mai însemnat din toată această epopee: manifestanții au forțat, încercând să între în Parlamentul European și jandarmii nu doar că nu i-au lăsat, dar i-au mai și gazat!

Domnule, dar așa nu se mai poate! Păi chiar parlamentarii europeni au votat o moțiune care au condamnat intervenția jandarmeriei române contra manifestanților violenți care încercau să forțeze accesul în sediul Guvernului și care a folosit gaze lacrimogene.

Acum chiar că e strigător la cer! În spiritul moțiunii votate de Parlamentul European contra României, este absolut obligatorie inițierea unei moțiuni similare contra Belgiei, ai cărei jandarmi au interzis accesul protestatarilor în clădire. Ba mai mult, se vede clar, pe video, cum jandarmii belgieni dau cu gaze lacrimogene către protestatari, și nu la picioare, ci direct pe fețele lor!

Este inuman, dacă e gaz de ăla care modifică ADN-ul?! Acum, cât e glumă-i panaramă; revenind la chestiuni serioase, cred că este absolut clar că votul contra României din Parlamentul European pentru evenimentele din 10 august a fost unul cât se poate de politic și a avut alte rațiuni pe care ar trebui să le dezlege europarlamentarii români care au votat pentru condamnarea țării.

Dar mai este o chestiune cât se poate de clară: după aceste intervenții ale forțelor de ordine în vestul Europei față de manifestațiile “vestelor galbene” nimeni nu va mai avea curajul să mai spună ceva atunci când jandarmii români vor interveni.

Pur și simplu s-ar umple de ridicol oricine ar mai condamnă intervențiile jandarmilor noștri în condițiile în care fac același lucru, ba chiar mai cu perdea, ca și colegii lor occidentali.